Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Shadows in Paradise

Invoelend sociaal-kritisch portret van mensen die wel het vuile werk doen, maar nauwelijks kunnen rekenen op maatschappelijke waardering. Een hardwerkende vuilnisman en zwijgzame vrijgezel wordt verliefd op een kassière.

Vanwege zijn droog-laconieke gevoel voor humor wordt Aki Kaurismäki wel eens vergeleken met Jim Jarmusch. Maar waar Jarmusch’ verhalen meestal gevat zijn in een licht surrealistische setting, kenmerken Kaurismäki’s films zich door een sterke band met de realiteit.

In Shadows in Paradise haalt een hardwerkende vuilnisman dag na dag het afval van Helsinki op en vult zijn avonden met doelloos lummelen. De kassière op wie hij verliefd wordt houdt niet van hem, maar trouwt de zwijgzame vrijgezel toch. Het eerste deel van Kaurismäki’s ironische trilogie over de Finse arbeidersklasse (zie Ariel en The Match Factory Girl) is een invoelend sociaal-kritisch portret van mensen die wel het vuile werk doen, maar nauwelijks kunnen rekenen op maatschappelijke waardering.

Met vooraf korte Kaurismäki-films:

Valimo (2007, 3'): werknemers van een gieterij kijken tijdens hun lunch naar een film van de gebroeders Lumiére: La sortie de l'usine Lumière à Lyon (1895).

Those were the Days (1992, 6'): muziekvideo waarin de legendarische band Leningrad Cowboys 'Those Were the Days' zingt. 

Finland100

Het programma The Essential Aki Kaurismäki zet de viering van het honderdjarig bestaan van Finland luister bij. De Finse republiek werd op 6 december 1917 uitgeroepen, kort na de Oktoberrevolutie in Rusland.

 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z