Bekijk trailer

shivers_1975_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Shivers

In Cronenbergs doorbraakfilm veranderen slak-achtige parasieten de bewoners van een luxe appartementencomplex langzaam in seks geobsedeerde maniakken. Cronenberg ontketende een ware revolutie in het horrorgenre door zich te richten op de diepgewortelde menselijke angst voor ziektes die de mens van binnenuit slopen.

Shivers was bij uitbreng zo controversieel dat het Canadese parlement debatteerde over de maatschappelijke en artistieke waarde ervan en Cronenbergs huisbaas in Toronto hem zelfs uit zijn appartement schopte. Shivers laat op sensationele wijze zien hoe de middenklasse zijn respectabiliteit verliest nadat een dokter hen met behulp van parasieten in hun oerstaat heeft teruggebracht: op seks beluste zombies.

Een en ander speelt zich toepasselijk af in een groot luxe appartementencomplex, dat op een eiland staat en volledig onafhankelijk functioneert, maar het gevaar desondanks niet kan buitensluiten. Het verstrengelde netwerk van bewoners versterkt het effect juist. Het seksueel overdraagbaar virus verspreidt zich razendsnel door het complex, dat zienderogen verandert in een orgie van chaos en vernieling.

Zijn in mysterieuze, kille sfeer gedompelde film is een oer-Cronenberg waarin allerlei latere thema’s al in zitten: body-horror, vergroeid zijn met iets lichaamsvreemds en nauw verbonden netwerken die strijden om te overleven. Ook bekend als They Came From Within en The Parasite Murders.
 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie