• Shoplifters
  • Shoplifters
  • Shoplifters
  • Shoplifters
Bekijk trailer

shoplifters_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Shoplifters

Deze winnaar van de Gouden Palm in Cannes is een zachtaardig portret van een hechte surrogaatfamilie van kruimeldieven dat een meisje in hun midden opneemt. Een bitterzoete fabel over de twee gezichten van de Japanse samenleving.

Osamu en zijn zoon zijn na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis, als ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegenkomen. Ze blijkt van huis weggelopen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

outcast

Kore-eda (After LifeNobody KnowsAfter the Storm) fluister liever dan dat hij schreeuwt en filmt zonder sentimentaliteit, maar met des te meer impact. Hij liet zich net als voor Nobody Knows inspireren door een lokaal nieuwsverhaal en maakte een mild portret van het leven van sociale outcasts. Zij grijpen alles aan om te overleven, inclusief winkeldiefstal, het oplichten van het pensioenfonds en geld afpakken van verre familieleden. Maar ze creëren een gelukkiger thuis voor het meisje dan haar liefdeloze, gezagsgetrouwe ouders doen.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.