Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

sieranevada_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Sieranevada

Monumentaal portret van een beschadigde Roemeense familie die uit elkaar is gescheurd door wantrouwen. Sieranevada zit vol droge galgenhumor en draaide in de competitie van Cannes.

Sieranevada speelt zich voor het grootste gedeelte af in een klein, claustrofobisch huis waar familieleden een herdenking bijwonen van een overledene, de man uit Puiu’s eerdere film The Death of Mr. Lazarescu.

Het huis wordt bevolkt door menselijke wrakken, die hun toevlucht nemen tot galgenhumor. Een van de aanwezigen spreekt voortdurend over 9/11-samenzweringen en zijn algehele wantrouwen tegenover de overheid. Sowieso zijn maar weinig mensen te vertrouwen in Puiu’s film. De camera dwaalt van kamer naar kamer en van gesprek naar gesprek, en laat ons meeluisteren naar kibbelende koppels, botsende familieleden en bedriegende echtgenoten. Puiu introduceert zo een nieuwe manier om in real time een familiegeschiedenis te vertellen, waarbij de camera ook een personage lijkt te zijn.

Sieranevada is een monumentaal portret van een beschadigde familie en maatschappij die uit elkaar zijn gescheurd door wantrouwen. De familie klampt zich vast aan herinneringen die de onderlinge kloof eerder groter maken dan begrip voor elkaar kweken.

...meeslepend...geweldige mise-en-scène...volstrekt geloofwaardig...echt grappig...sterke gesprekken...prachtige, meerduidige monoloog...ontroerend... (**** De Filmkrant)

...onweerstaanbare kracht...'visual storytelling' in de beste traditie... (**** NRC Handelsblad) 

…indrukwekkend drama…boeiend…slimme observaties, geestige terzijdes en een genadeloos inzicht… (**** De Volkskrant) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z