Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Sleep Has Her House

Verbluffend debuut, geschreven, geproduceerd, geregisseerd en gemonteerd door de pas 25-jarige Brit Scott Barley, die de film draaide met een iPhone. Slow cinema in optima forma.

Het einde der tijden is nabij. De mens is al uitgestorven. De waterval droogt op. De eerste bliksem zet zich langzaam in. Het begint te stormen. Het beeld gaat op zwart. Totdat het licht terugkomt uit de duisternis. Zijn we in het hiernamaals?

Scott Barley, een installatiekunstenaar en veelbelovende filmmaker uit Wales, maakte een puur esthetische film die het 'verschrikkelijke sublieme' oproept. De natuur is angstaanjagend en ontzagwekkend tegelijk, zo machtig dat hij van ons mensen een stipje maakt. in zijn zeer bijzondere landschapsfilm maken kleine bewegingen en subtiele veranderingen grote indruk. Soms is de film zo stil, zo rustig dat het doek op een geprojecteerd schilderij lijkt. Dan begint er iets te stromen, een windvlaag waait door de bomen, met duizelingwekkend effect.

Met Sleep Has Her House documenteert hij twee dagen in een bos, te beginnen met een abstracte close-up van een waterval. Als de dag aanbreekt fladdert de camera ergens boven in de wolken. De langste take uit de film is elf minuten lang en laat een langzaam ondergaande zon zien. Slow cinema in optima forma, in de lijn van het werk van Stan Brakhage, Philippe Grandrieux, Béla Tarr, Maya Deren en Jean Epstein.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z