• Something Useful
  • Something Useful
  • Something Useful
  • Something Useful
  • Something Useful
Bekijk trailer

something_useful_-_27_december_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Something Useful

Twee vrouwen ontmoeten elkaar in een trein in dit verfijnde drama vol rijke, levensechte dialogen. Met het ruige Turkse landschap als decor proberen ze het leven opnieuw te waarderen.

Advocaat en dichter Leyla neemt de trein naar een reünie van haar middelbare school terwijl ze al 25 jaar alle uitnodigingen heeft afgeslagen. Op het perron ontmoet ze Canan, die een opleiding tot verpleegster volgt terwijl ze eigenlijk actrice wil worden. Ze herkennen iets in elkaar. Beiden banen zich op eigen wijze een weg door een soms vijandige wereld. Als advocaat gebruikt Leyla de wet om orde te scheppen in het leven, terwijl kunst en poëzie haar een reden geven om te leven.

geheim motief 

Door hun toevallige ontmoeting komt Leyla erachter dat Canans reisdoel anders is dan ze dacht. Ook Leyla zelf laat met haar mysterieuze gezichtsuitdrukkingen - een glimlach, een stilte - van alles te raden over. Ze heeft zo haar eigen geheime motief om eindelijk naar de schoolreünie te gaan.

subtiele toenadering

Met het bergachtige Turkse landschap als decor, komt de subtiele toenadering tussen deze twee vrouwen nog mooier naar voren. In het verfijnde drama leren zehet leven uiteindelijk opnieuw waarderen en kiezen ze hun eigen pad, waar die hen ook naartoe leidt.