• Sonic Acts
  • Sonic Acts
  • Sonic Acts
  • Sonic Acts
Onderdeel van The Man Machine

Sonic Acts

Sonic Acts, festival voor hedendaagse en historische ontwikkelingen op de kruispunten van kunst, technologie, muziek en wetenschap, kijkt naar haar gedeelde geschiedenis met Ryoji Ikeda, aan wie Eye een tentoonstelling wijdt. Ook blikken ze vast vooruit op de editie in het voorjaar van 2019. Voertaal van de avond is Engels.

programma

Tatsuru Arai: Matters-ton (Hyper Serial Music)

Tatsuru Arai (JP, 1981) studeerde compositie aan de muziekacademie van Tokio en vervolgens een MA-studie Compostion, Computer-programming & Multimedia Art aan de Academie voor Muziek in Berlijn. Arai’s live audiovisuele performance Matters-ton is het tweede hoofdstuk uit zijn project ‘Hyper Serial Music’. Hierin onderzoekt hij klassieke elementen uit de geschiedenis van het Serialisme, de belangrijke 20e eeuwse stroming in de muziek waartoe o.a. Arnold Schönberg, Karlheinz Stockhausen en Pierre Boulez zich rekenden. In Matters-ton presenteert Arai zijn eigen moderne versie van 3 principes van Serialisme: 'structural', 'complex' en 'noisy'.

Red Brut

Red Brut (NL) is de artiestennaam van Marijn Verbiesen, die ook deel uitmaakt van Sweat Tongue en JSCA. Red Brut gebruikt alledaagse klanken, componeert musique concrète en maakt spontane geluidscollages. Onlangs presenteerde ze haar titelloze debuut-LP bij het Belgische label KRAAK. Red Bruts muziek is persoonlijk, subtiel en geeft blijk van een nieuwsgierige geest. Hoewel geworteld in het sinistere absurdisme van de experimentele muziek van het begin van de 20e eeuw, omarmt en herdefinieert ze het concept van 'muziek van het universum', dat John Cage en Daphne Oram bedachten.

Tron

Deze voorstelling wordt gevolgd door Tron. Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief is hier te koop.

photo credits:
1: Red Brut © Kasper Vogelzang
2,3,5,6: © Tatsuru Arai: Matters-ton (Hyper Serial Music)
4: Red Brut © Michael Heindrich