• Sorry We Missed You
  • Sorry We Missed You
  • Sorry We Missed You
  • Sorry We Missed You
  • Sorry We Missed You
Bekijk trailer

sorry_we_missed_you_-_ken_loach_-_officiele_nl_trailer_-_14_november_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Sorry We Missed You

Nadat bouwvakker Ricky Turner zijn baan heeft verloren, kan hij aan de slag als pakketbezorger. Dat wil zeggen: op een mensonterend nulurencontract. Je zou kunnen zeggen dat de Britse regisseur Ken Loach In Sorry We Missed You weer zijn stokpaardjes berijdt. Even houdbaar is de stelling dat Loach doet waar hij als levenslange maatschappijcriticus in uitblinkt.

Na I, Daniel Blake (2016) gaat Loach opnieuw in de aanval. Tegen zijn oude vijand, oftewel: het kapitalistische systeem dat de armen armer maakt en de rijken rijker. Het ergste is dat de vijand zich tegenwoordig voordoet als vriend. Wanneer Ricky solliciteert bij de bezorgdienst, houdt zijn aanstaande werkgever hem voor: je werkt niet voor ons, maar mét ons. Ondertussen wordt Ricky wel aan alle kanten afgeknepen.

afbraak

Geen regisseur weet het eeuwigdurende gevecht van de gewone man tegen de instituties schrijnender en realistischer te verbeelden dan Loach. Paul Laverty, Loach' vast scenarist sinds Carla's Song (1996), zorgt ook nu weer voor de inhoud. Richtten Loach en Laverty hun pijlen zich in I, Daniel Blake op het falende uitkeringssysteem, ditmaal moet de afbraak van de traditionele werkgever-werknemerrelatie het ontgelden. 

veerkracht

Laat het maar aan Loach over om ook zijn nieuwe film te bemensen met acteurs die ogenblikkelijk lijken samen te vallen met de personages die ze spelen. De Turners, met twee kinderen en moeder Abbie die als oproepkracht in hetzelfde schuitje zit als haar man, zouden onze sappelende buren kunnen zijn. Loach toont ze in hun slachtofferschap én veerkracht, zoals alleen hij dat kan: bevlogen en met een onfeilbaar oog voor authenticiteit.

Ken Loach is in topvorm... ontroerend...authentiek... (De Filmkrant)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.