• Spookuil, Anu Aun
  • Spookuil, Anu Aun
  • Spookuil, Anu Aun
  • Spookuil, Anu Aun
  • Spookuil, Anu Aun
Bekijk trailer

spookuil

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Kinderactiviteiten

Spookuil

Eia brengt onverwachts de wintervakantie door bij haar grootvader, waar ze van alles ontdekt over haar familie. Ook het winterse wonderland heeft allerlei verrassingen voor haar in petto.

De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder kerstfeest vieren. Haar ouders hebben het altijd zó druk. Haar vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor optredens en danstournees. Eia mist ze best wel. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis Kerst te vieren, brengt het meisje onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader.

zeldzame vogel

Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had. Het bezoek komt als een complete verrassing voor Eia. Maar na de eerste shock ervaart ze een warme fijne familie, maakt ze een nieuwe beste vriend, en komt ze erachter waarom haar vader niet wilde dat ze opa zou leren kennen. En Eia ontdekt een zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel in het winterse wonderland. Daarmee redt ze een prachtig oerbos van kap en vernietiging.

…een echte kinder-kerstfilm…Grote triomfen voor kleine mensjes: Spookuil…bekoort… (NRC Handelsblad) 

Mooie natuur…heeft alle ingrediënten te pakken voor een fijn kerstverhaal…goed geacteerd… (De Volkskrant) 

voor 29 jan 2020 14:30