Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

stagecoach_1939_official_trailer_-_john_wayne_john_ford_western_movie_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Stagecoach

Westernklassieker over outlaw Ringo Kidd (John Wayne), die ten onrechte van moord wordt beschuldigd en op zoek gaat naar de werkelijke dader – dwars door indianengebied. Spectaculaire actiescènes. Oscar voor de muziek van Boris Morros. Vertoning bij het VR-werk en de film C.S.S.C. van Paul McCarthy, die Stagecoach als inspiratie gebruikte. 

Een bont gezelschap van heel verschillende persoonlijkheden trekt per postkoets door vijandig apacheland. In deze claustrofobische postkoets zijn ze aan elkaar overgeleverd en moeten ze samenwerken om veilig op hun gezamenlijke bestemming te bereiken. De vele avonturen onderweg kost echter een van hen het leven. John Ford wist de handelingen van de hoofdpersonages psychologisch te motiveren, waardoor hij het genre ontdeed van zijn B-filmstatus.

omgekeerde verwachtingen

Stagecoach onderscheidt zich van de westerns van het vorige decennium door de focus op personages en het sociale commentaar. Stagecoach is meer een ensemblefilm, waarbij elk personage de ruimte krijgt, zonder in al te archetypische personages te vervallen. John Ford is een van de grootste westernregisseurs van de filmgeschiedenis. Hij is zo met het genre verbonden dat hij zich aldus voorstelde: “Mijn naam is John Ford. Ik maak westerns.” Ford keert met Stagecoach de verwachtingen van het genre om, waarbij de helden- en schurkenrollen niet vaststaan. Fords eerste geluidswestern was dan ook revolutionair op alle mogelijke manieren.

Paul McCarthy

De Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy liet zich inspireren door Stagecoach voor zijn virtual-realitywerk en bijbehorende film C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach, beiden in Eye te zien.

Een kaartje voor de VR geeft bij de balie 1,50 euro korting op de films in het bijbehorende programma.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Zaterdag 2 november 2019 is Eye in de avond alleen geopend voor Museumnacht-bezoekers.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z