Stereo & Crimes of the Future

Stereo

David Cronenberg (CA 1969) 65 min.
Engels gespr., zonder ondert.

Cronenbergs eerste speelfilm gaat over zeven jonge mensen die zich vrijwillig onderwerpen aan een experiment van de parapsycholoog Luther Stringfellow (Ronald Mlodzik) op de fictieve Canadese Acadamy of Erotic Inquiry.

Nadat het spraakvermogen van de deelnemers chirurgisch is aangepast en hun telepathische vermogens zijn versterkt door een vorm van hersenchirurgie, worden ze geïsoleerd in een kaal, modernistisch gebouw waar onderzoekers hun gedrag op monitoren volgen; later worden er afrodisiaca en andere drugs aan hun eten toegevoegd. Deze film - opgenomen op de Scarborough campus van de universiteit van Toronto - en ook de opvolger ervan, Crimes of the Future, vermaakt zich kostelijk met de dystopische, meedogenloze architectuur van de stad en snijdt thema's aan die in latere films nog krachtiger tot uitdrukking zouden komen: seks en seksualiteit, biotechnologie en posthumanisme. Cronenbergs eerste speelfilm is gefilmd in zwart-wit en zonder gesynchroniseerd geluid.

Crimes of the Future

David Cronenberg (CA 1970) 70 min.
Engels gespr., zonder ondert.

Opnieuw een charismatische wetenschapper: Ronald Mlodzik speelt Adrian Tripod, de directeur van The House of Skin, een kliniek voor dermatologie. Tripod is op zoek naar zijn mentor Antoine Rouge, die is verdwenen bij een epidemie die was veroorzaakt door cosmetica.

Alle geslachtsrijpe vrouwen zijn omgekomen, terwijl er op het lichaam van de overlevende mannen rare uitgroeisels verschijnen. De film draait om de charismatische wetenschapper en antiheld die door Mlodzik wordt gespeeld: een personage dat in Cronenbergs oeuvre steeds weer terugkomt. Crimes of the Future werd opgenomen met een gering budget en zonder gesynchroniseerd geluid, net als Stereo waar het qua thematiek en sfeer op aansluit. Evenals Stereo speelt de film zich af in de meedogenloze architectuur van de universiteit van Toronto, in dit geval het Massey College.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie