Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Storm in mijn hoofd

Illusie en werkelijkheid lopen ingenieus door elkaar in Frans Weisz’ portret van de gevierde acteur Lucas Bron: als hij bewusteloos op de keukenvloer ligt, ziet hij zijn leven in een flits voorbij trekken. Ode aan het theater en de verbeelding, hommage aan Coen Flink die met Weisz zijn laatste film draaide. Ook met Pierre Bokma en Will van Kralingen.

Als Lucas Bron (Coen Flink), gevierd acteur met een lange carrière, na een optreden thuis een eitje wil bakken, slaat de vlam in de pan. Lucas probeert het vuur te doven maar raakt bewusteloos; ijlend door zuurstofgebrek ziet hij zijn leven als een film voorbijtrekken: zijn geest bevindt zich in het theater, waar hij turbulente scènes regisseert uit zijn leven als acteur, vader en echtgenoot, met zijn zoon Petja (Pierre Bokma) als assistent. Op de achtergrond dwaalt de geest van Lucas’ krankzinnig geworden vrouw Meriam (Will van Kralingen), ex-actrice.

de macht van theater

Storm in mijn hoofd is een fascinerende vertelling over de macht van de verbeelding, de psyche van de acteur en de grens tussen toneel en werkelijkheid. Heeft de mens Lucas Bron wel bestaan? Of  was hij de mens die hij acteerde omdat hij buiten het theater niet wist hoe te leven?
 
Coen Flink overleed kort na de opnamen van Weisz’ Telefilm. Eerder acteerde hij voor Weisz in de tv-series Bij nader inzien en Op afbetaling. Voor het samenspel tussen de acteurs, regie, scenario (Chiem van Houweninge) en camera (Coert Giltay) was veel lof. 

'Storm in mijn hoofd is niet alleen een beeldschone theaterdroom (...) Het is ook een afscheidshommage aan Coen Flink, die na zijn keuze voor televisie en film gezworen had nooit meer op de planken te staan.' (NRC).

Frans Weisz - Filmen is vurrukkulluk

Bij de première van Frans Weisz’ nieuwste film Het leven is vurrukkulluk ruimt EYE de zalen in voor een programma rond de films van een van Nederlands belangrijkste filmmakers van de afgelopen vijftig jaar.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z