Syndromes and a Century

Innemende split screen-vertelling over twee ziekenhuizen, op het Thaise platteland en in de grote stad. Rustig meanderende film over magie in het dagelijks leven. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

In zijn vierde speelfilm schildert Apitchatpong Weerasethakul de levens van twee artsen in afzonderlijke Thaise ziekenhuizen. De atmosferische film toont het dagelijkse leven van artsen en patiënten, onder wie een monnik met deejay-ambities en een orchideeënkweker. In allebei de ziekenhuizen blijkt men over vrijwel dezelfde dingen te praten. De hoofdrollen zijn gebaseerd op de ervaringen van Weerasethakuls ouders. Het verhaal is gesitueerd in de tijd voor hun kennismaking en is een innemende mijmering over de liefde, de werking van het geheugen en reïncarnatie.

Syndromes and a Century werd onder meer genomineerd voor de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië 2006 (de eerste Thaise film ooit in de competitie). De film maakt deel uit van de zogenaamde New Crowned Hope-reeks. Ter gelegenheid van Mozarts 250ste geboortedag organiseerde de stad Wenen in 2006 het New Crowned Hope Festival, onder leiding van operaregisseur Peter Sellars. Hij gaf een aantal filmmakers de opdracht ‘iets te doen’ met leven en werk van de beroemde componist.

Apichatpong Weerasethakul, die eerder het met de Cannes-Juryprijs onderscheiden Tropical Malady (2004) regisseerde, pakte de handschoen op. Volgens de maker is Syndromes and a Century een ‘fuga-achtige’ ode aan zijn ouders, die allebei arts waren. Het thema van de rustig meanderende film omschrijft hij als ‘hetzelfde als dat van Mozarts De toverfluit. Die gaat ook over magie in het dagelijks leven.’

Vertoning op 35mm met elektronische Engelse ondertiteling.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie