Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • System Crasher
  • System Crasher
  • System Crasher
  • System Crasher
Bekijk trailer

system_crasher_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

System Crasher

Sommige kinderen zijn zo wild en ongecontroleerd dat ze onhandelbaar (b)lijken. Zo ook de negenjarige Bernadette, roepnaam Benni, die door haar alleenstaande moeder is afgestaan. Waar Benni ook wordt weggestopt, overal ontstaat een puinhoop. Totdat de jonge anti-agressiecoach zich over Benni ontfermt.

‘Systeemcrashers’ worden ze genoemd: kinderen die ouders en hulpverleningsmedewerkers tot wanhoop brengen. Benni’s alleenstaande moeder kon het kind niet aan en heeft het onder de zorg van de sociale dienst moeten plaatsen. Sindsdien heeft Benni zich bij ieder pleeggezin en in iedere vorm van opvang en hulp onmogelijk gemaakt.

Sociaal werkster mevrouw Bafané is teneinde raad, wat te doen? Pas wanneer de jonge anti-agressiecoach Micha zich over Benni ontfermt, lijkt het kind zich wat te ontspannen.

authentiek

System Crasher is de eerste lange speelfilm van de Duitse regisseur Nora Fingscheidt (1983). Eerder maakte ze korte films, documentaires en de lange korte speelfilm Brüderlein (2013). Haar script voor het verhaal van Benni werd meerdere malen onderscheiden op de festivals. Ook was er lof voor de manier waarop Fingscheidt hoofdrolspeelster Helena Zengel tot volledig authentiek en emotioneel aangrijpend spel wist te brengen.  

ondertiteling bij deze film

1/6 20:45 Engels ondertiteld, de andere vertoningen zijn met Nederlandse ondertitels.

voor 05 jun 2020 12:45

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.