Bekijk trailer

michelangelo_antonioni_il_maestro_del_cinema_moderno_trailer_lang

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Talking Antonioni

Michelangelo Antonioni is niet meer, maar zijn werk leeft voort. Met name in EYE, waar een bijzondere tentoonstelling de ‘meester van de moderne cinema’ eert. Stefan Schoorl en Thijs Havens praten op deze avond met kunstenaars en wetenschappers die zich hebben laten inspireren door de Italiaanse gentleman-regisseur. Een spoedcursus Antonioni.

Hij geldt als de man die beelden liet spreken en de Europese cinema bevrijdde van literaire tradities. Strak gekadreerde opnamen van verlaten pleinen, wegen, huizen of langs elkaar schuivende echtparen brachten tot uitdrukking dat het moderne leven een leven van de vervreemding was, een leven van de miscommunicatie.

Stefan Schoorl en Thijs Havens ontvangen verschillende gasten, onder wie Tom Waist van DJ-duo Homework en filmmaker Jeroen van der Pol. Ze praten over Antonioni en de manier waarop zij zich door de regisseur van L’eclisse en La notte hebben laten inspireren. Antonioni-buffs, kunstenaars en wetenschappers maken hun opwachting tijdens deze avond waarop ook korte films worden vertoond en alles wat je over Antonioni moet weten in stijlvol gestileerd tempo voorbijtrekt. 
 

De volgende gasten zijn er deze avond bij: 

•    Stefan Schoorl (EXPOSED en voor deze aflevering talkshowleider)
•    Thijs Havens (medewerker van EYE en groot fan van Antonioni is vandaag tafelheer en geeft een spoedcursus Antonioni)
•    Patricia Pisters (hoogleraar Filmwetenschappen en hoofd van de afdeling Mediastudies)
•    Jan-Willem van Ewijk (Nederlands filmregisseur, acteur en scenarioschrijver)
•    Jeroen v/d Poel (filmregisseur)
•    Tom Waist Tom (producer en dj binnen het duo Homework en verantwoordelijk voor de Cineville Filmquiz)
•    Alexander van der Weide (auteur voor SSBA Salon en parttime poëet)