• Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
Bekijk trailer

tampopo_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Tampopo

Toen Tampopo midden jaren tachtig in de bioscopen verscheen was iedereen het erover eens dat regisseur Juzo Itami een meesterwerkje had gemaakt. Itami's hilarische raamvertelling over de perfecte noedelsoep geldt als klassieker en wordt nu opnieuw uitgebracht. De Japanse satire op de spaghettiwestern is een film over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol. 

De jonge weduwe Tampopo runt een eetcafé dat een - op z'n best - zeer matige Ramen (Japanse noedelsoep) serveert. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

erotische kracht van garnalen

In zijn sensuele komedie trekt Itami alle registers open. Het bereiden, opdienen en eten van de noedelsoep blijkt een rite, een hogere kunde, die alleen op waarde geschat kan worden door de Ware Toegewijden - Tampopo en haar klanten dus.

Itami geeft een geweldig kijkje in de Japanse keuken en doorsnijdt de zoektocht naar de volmaakte noedelsoep met humoristische scènes uit het leven van een jonge gangster-levensgenieter. Deze demonstreert zijn liefje graag de erotische kracht van garnalen, slagroom, oesters, champagne en allerhande delicatessen. Met als resultaat dat Tampopo bijna iedereens favoriete eetfilm is.

Om rechtentechnische redenen was de film lange tijd niet op groot doek te zien in diverse landen waaronder Nederland. Dankzij distributeur Periscoop komt daar deze zomer verandering in.

Zelden werd het slurpen van een kom noedelsoep zo sensueel in beeld gebracht...de smaken en geuren spatten van het scherm...Itami zorgt...dat je het eten ruikt, proeft en voelt...film met een heerlijk manische energie...Een film om van te watertanden. (De Filmkrant)

...opmerkelijk weinig verouderd...Vanaf de allereerste scène maakt het Japanse Tampopo zijn status van eetfilmklassieker waar...rijk...geestig, origineel...een slimme, zelfbewuste, lieve en hilarische film, die dankzij zijn speelse vorm en hoge verteltempo geen moment door de tijd is aangetast. (**** De Volkskrant) 

 ...onovertroffen...visionaire film...Het is een film die voedsel serieus neemt, en die je likkebaardend ondergaat...Meesterlijk... (***** Trouw)

Deze film wordt vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling, zie de zijbalk voor meer informatie.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.