• Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
  • Tampopo
Bekijk trailer

tampopo_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

Tampopo

Toen Tampopo midden jaren tachtig in de bioscopen verscheen was iedereen het erover eens dat regisseur Juzo Itami een meesterwerkje had gemaakt. Itami's hilarische raamvertelling over de perfecte noedelsoep geldt als klassieker en wordt nu opnieuw uitgebracht. De Japanse satire op de spaghettiwestern is een film over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol. 

De jonge weduwe Tampopo runt een eetcafé dat een - op z'n best - zeer matige Ramen (Japanse noedelsoep) serveert. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

erotische kracht van garnalen

In zijn sensuele komedie trekt Itami alle registers open. Het bereiden, opdienen en eten van de noedelsoep blijkt een rite, een hogere kunde, die alleen op waarde geschat kan worden door de Ware Toegewijden - Tampopo en haar klanten dus.

Itami geeft een geweldig kijkje in de Japanse keuken en doorsnijdt de zoektocht naar de volmaakte noedelsoep met humoristische scènes uit het leven van een jonge gangster-levensgenieter. Deze demonstreert zijn liefje graag de erotische kracht van garnalen, slagroom, oesters, champagne en allerhande delicatessen. Met als resultaat dat Tampopo bijna iedereens favoriete eetfilm is.

Om rechtentechnische redenen was de film lange tijd niet op groot doek te zien in diverse landen waaronder Nederland. Dankzij distributeur Periscoop komt daar deze zomer verandering in.

Zelden werd het slurpen van een kom noedelsoep zo sensueel in beeld gebracht...de smaken en geuren spatten van het scherm...Itami zorgt...dat je het eten ruikt, proeft en voelt...film met een heerlijk manische energie...Een film om van te watertanden. (De Filmkrant)

...opmerkelijk weinig verouderd...Vanaf de allereerste scène maakt het Japanse Tampopo zijn status van eetfilmklassieker waar...rijk...geestig, origineel...een slimme, zelfbewuste, lieve en hilarische film, die dankzij zijn speelse vorm en hoge verteltempo geen moment door de tijd is aangetast. (**** De Volkskrant) 

 ...onovertroffen...visionaire film...Het is een film die voedsel serieus neemt, en die je likkebaardend ondergaat...Meesterlijk... (***** Trouw)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.