• Otto Boele

Tarkovski in zes lezingen

In zijn zesdelige lezingenserie gaat slavist en Ruslanddeskundige Otto Boele (Universiteit Leiden) in op de politieke en sociale omstandigheden waarin Tarkovski’s films tot stand kwamen. De lezingen worden gevolgd door een thematisch gerelateerde film uit Tarkovski's oeuvre. Het filmmuseum wijdt dit najaar een grote tentoonstelling en uitgebreid filmprogramma aan de in 1986 overleden meesterfilmer. 

Boele belicht onder meer Tarkovski’s problemen met de Sovjetcensuur en analyseert hoe de regisseur in films als Stalker het sciencefictiongenre naar zijn hand zette. Ook gaat hij uitgebreid in op Tarkovski’s opvattingen over poëzie, muziek en beeldende kunst.

Na de lezingen wordt een thematisch gerelateerde titel uit Tarkovski’s oeuvre vertoond.

programma

Aanvang lezing: altijd 19.15

De lezingen duren ca. 60 min, de voertaal is Nederlands. Tussen lezing en film is er een pauze. De eindtijd van de avond is afhankelijk van de lengte van de hoofdfilm.

deelname

Kosten: passepartout voor 6 avonden: normaal € 80,-, reductie € 72,50; Eye Society € 65,-. Kaarten kunnen ook per afzonderlijke avond (€16) worden gekocht. Cineville geeft korting op de individuele voorstellingen.

Inlezen? In Eye-shop is Tarkovski’s boek De verzegelde tijd te koop (€ 30). 

eye society

LIKE FILM LOVE EYE

Word lid van de Eye society en ontvang €15,- korting op de lezingenreeks. Voor meer informatie en de voordelen, klik hier.