Koop je film- en tentoonstellingstickets online.
In Cinema 2 is tijdelijk een huiskameropstelling opgezet. Lees hier meer.

  • Taste of Cement
  • Taste of Cement
  • Taste of Cement
  • Taste of Cement
Onderdeel van Trembling Landscapes, Picl

Taste of Cement

Syrische bouwvakkers in ballingschap zijn verscheurd tussen twee plekken: hun door de oorlog verwoeste huizen in Syrië en de naoorlogse wederopbouw in Libanon. Gedurfde, fantasierijke en visueel spannende winnaar van de internationale competitie op Visions du Réel. 

Syrische bouwvakkers bouwen in naoorlogs Beiroet een wolkenkrabber, terwijl tegelijkertijd hun eigen huis in Syrië wordt beschoten. De Libanese regering heeft een avondklok ingesteld voor de arbeiders, die daardoor opgesloten zitten op de bouwplaats. Hun enige contact met de buitenwereld is het gat waardoor ze 's ochtends naar buiten klimmen om aan een nieuwe werkdag te beginnen. Afgesneden van hun vaderland verzamelen ze zich 's nachts rond een kleine tv om het nieuws uit Syrië te volgen. Het ontbreekt hen aan de meest elementaire mensen- en arbeidersrechten, maar blijven toch hopen op een ander leven.

dromerige omwegen

Na The Immortal Sergeant maakte Ziad Kalthoum een poëtisch en observerend essay over wat het betekent om in oorlogstijd in ballingschap te leven, zonder mogelijkheden om naar huis terug te keren. Kalthoums adembenemende camerawerk, speelse montage en dromerige omwegen leiden tot een gedurfd, fantasierijk en visueel spannend werk. Voorstelling bij de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality & Fiction van gastcurator Nat Muller.

voor 28 nov 2020 11:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.