Tehran Has No More Pomegranates!

Hoe kunnen audiovisuele collecties worden ingezet ter bevordering van het gemeenschappelijk goed? In mei 2018 verkent de EYE International Conference deze en andere vragen onder de noemer Activating the Archive. Audio-Visual Collections and Civic Engagement, Political Dissent and Societal Change.

De jaarlijkse EYE International Conference belicht de debatten die nu spelen in de academische en archiefwereld en verwelkomt filmerfgoedspecialisten, filmwetenschappers, curatoren en restauratoren. 

Tehran Has No More Pomegranates!
(Massoud Bakhshi, Iran, 2006, 68')

Kritische, fantasierijke compilatie van archiefbeelden en eigengemaakte opnames die regisseur Massoud Bakhshi voor zijn stadsportret over Teheran verzamelde. Met stekelige humor laat hij zien welke metamorfose de stad moest ondergaan om de hoofdstad van de Islamitische Republiek Iran te worden.

Documentairemaker Bakhshi laat zijn ironische blik glijden over de drastisch veranderde samenleving. De voortdenderende archiefbeelden tonen door paarden getrokken koetsen, mannen in fezels en het massale, anonieme verkeer van de moderne stad. In een snelle montage komt van alles voorbij, de vroegste geschiedenis van Teheran, de Qadjar-koningen, de Pahlavi-dynastie, de islamitische revolutie van 1979 en de oorlog tussen Iran en Irak. Vol spot zet Bakhshi het 'slechte' oude Teheran vol vuile ongeletterden tegenover de 'prachtige' moderne stad, terwijl de beelden juist het tegenovergestelde laten zien.

Voorafgaand aan de film geeft Maral Mohsenin (University of Lausanne/UvA) de lezing ‘Old’ Images of Iran Resurfaced: The Case of Tehran Has No More Pomegranates! (2006).

De lezing is Engels gesproken

voor 27 mei 2018 20:30

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie