I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • Tenet
  • Tenet
  • Tenet
  • Tenet
Bekijk trailer

tenet_-_nieuwe_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Tenet

Na hersenkraker Inception en SF-drama Interstellar overdondert Christopher Nolan opnieuw met zijn nieuwe scifi-spektakel Tenet. De film is in Eye te zien in 4K of op 70mm, het door Nolan en zijn cameraman Hoyte van Hoytema geliefde, epische filmformaat. 

'Ik heb één woord voor je: "Tenet". Het zal de juiste deuren voor je openen. Ook de verkeerde.' Gewapend met slechts dat ene woord gaat De Hoofdpersoon ('The Protagonist'), gespeeld door John David Washington, op missie. Hij blijkt te moeten vechten voor het voortbestaan ​​van de wereld: een Derde Wereldoorlog dreigt, met ergere gevolgen dan een nucleair conflict zou hebben. 

De Protagonist reist door een schemerige wereld van internationale spionage, waarin de ontregeling van de logica door middel van inversie (omkering: een gelief Nolan-thema) een grote rol speelt. 'Don't try to understand it, feel it.'

voorkeur voor 70mm

Regisseur, scenarioschrijver en mede-producent Christopher Nolan filmde zowel op 70mm IMAX® als 70mm, om een zo groots en scherp mogelijk beeld te krijgen. Director of Photography was Hoyte van Hoytema, die in maar liefst zeven landen op locatie filmde. Nolan (Memento, The Dark Knight) tekende eerder voor de spectaculaire 70mm-producties Dunkirk en Interstellar.

Eye is met KINO in Rotterdam de enige bioscoop in de Benelux waar Tenet te zien is op het 70mm-formaat. De grootbeeldprojectie op een oppervlak van 11,9 bij 5,40 meter garandeert meer scherptediepte, helderder kleuren en neemt de kijker mee in een overdonderende, epische filmervaring. 

voorfilm

Ultrakort - Zangkom redux (Maurice de Bruijne, NL 2020, 3’, geen dialoog)
Betoverende animatieverbeelding van een onverwachte, intense versmelting van twee eenzame zielen wier paden elkaar kruisen in eindeloze leegte.

volumeverschillen

Door de grote volumeverschillen worden oordoppen geadviseerd voor diegenen die gevoelig zijn voor hard geluid.

70mm of 4K DCP

Tenet wordt op 70mm en 4K DCP vertoond. Bij elke speeltijd staat aangegeven welk formaat draait.

Voor de 70mm-vertoningen geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

70mm
  • Deze week wordt Tenet alleen vertoond in 70mm.

  • This week, Tenet is solely screened on 70mm.

4K DCP
  • Deze week wordt Tenet alleen vertoond in 70mm.

  • This week, Tenet is solely screened on 70mm.

voor 30 okt 2020 15:30
70mm vertoning