• Tesnota
  • Tesnota
  • Tesnota
  • Tesnota
  • Tesnota
  • Tesnota
Bekijk trailer

tesnota_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Tesnota

Het Russische talent Kantemir Balagov schetst een onthutsende beeld van het Rusland anno 1998, waar een opstandige tomboy moet navigeren tussen de vele etnische conflicten van die tijd.

De jonge regisseur Kantemir Balagov volgde de filmopleiding die is opgericht door regisseur Aleksandr Sokoerov. Zijn opvallende, grimmige debuut Tesnota werd prompt geselecteerd voor de sectie Un Certain Regard in Cannes, waar de film de FIPRESCI-prijs won.

In Tesnota richt Balagovj de camera op Ilana, een opstandige tomboy die niets moet hebben van de tradities van haar Russische familie in Naltsjik, op de uitlopers van de Kaukasus. Ze sleutelt het liefst aan auto’s in haar vaders garage en maalt niet om de religieuze voorschriften waaraan haar ouders zo gehecht zijn. Ze heeft zelfs een stiekeme relatie met een Kabardische jongen.

eigen pad

Wanneer haar broer David en zijn verloofde Lea ontvoerd worden, zien haar ouders geen andere oplossing dan Ilana uit te huwelijken aan een timide Joodse man, wiens familie in ruil het losgeld zal betalen. Het is niet verrassend dat Ilana daar niet warm voor loopt.

Tesnota draait niet zozeer om de kidnapping zelf, maar om de emotionele en financiële gevolgen voor de steeds wanhopiger wordende familie. Ilana wil ondertussen haar eigen pad kiezen, waarbij ze regelmatig botst met haar rigide moeder. Het bijna vierkante beeld (in een 4:3-beeldverhouding) en de vele beweeglijke, van de schouder gefilmde beelden benadrukken de beklemmende sfeer van dit krachtige debuut.

voor 23 okt 2018 13:00

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie