Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Test Pattern
  • Test Pattern
  • Test Pattern
Onderdeel van Picl

Test Pattern

Een avondje uit met een vriendin en dan aangerand worden. Het overkomt de jonge vrouw Renehessa in Austin, Texas. Met haar vriend Will probeert ze aangifte te doen. Het speelfilmdebuut van Shatara Michelle Ford schetst het pijnlijk onvermogen bij de autoriteiten om te gaan met de gevolgen van seksueel misbruik.

Al heb je het er levend van afgebracht, veel begrip of zorg van de kant van de politie of de poli hoef je niet te verwachten. Dat is wat Renehessa en Will, een hecht stel in Austin, Texas, ondervinden als ze aangifte willen doen van aanranding. 

De twee banen zich een weg door de bureaucratie; politie noch gezondheidszorg blijkt in staat juridisch actie te ondernemen of Renehessa medisch te onderzoeken. 

aan de kaak stellen

Test Pattern stelt nalatigheden in het Amerikaanse zorgstelsel indrukwekkend aan de kaak; het hartverscheurende drama biedt inkijk in de last die seksueel misbruik legt op zelfs de meest sterke relaties.

De film won prijzen op het New Orleans Film Festival en het BlackStar Film Festival en werd geprezen als een intelligente verwerking van issues rond #Metoo, racisme en de tekortschietende staat van de gezondheidszorg.  

nieuw initiatief

Test Pattern is onderdeel van Pepr, een samenwerking van streamingdienst Picl en distributeur Full Color Entertainment. 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.