• Tetsuo The Iron Man
  • Tetsuo The Iron Man
  • Tetsuo The Iron Man
Bekijk trailer

tetsuo_ii_-_body_hammer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Tetsuo 2 : The Body Hammer

Het vervolg op de cultproductie Tetsuo: The Iron Man is een mengeling van manga, fantasy, heavy metal en apocalyptische ondergangsvisoenen, op het hypnotiserende ritme van een industriële soundtrack. Het lichaam van salaryman Tomoo wordt tot een verwoestende stalen tank; de reden: cyborg-skinheads hebben z’n zoontje ontvoerd, vaderlijke woede zet de transformatie van vlees in wrekende machine in gang.

Met een hoger budget kon regisseur Shin'ya Tsukamoto meer aandacht schenken aan de production value van zijn vertelling over een man die machine wordt in de concrete jungle van Tokio.

Donkere grijzen en blauwen bepalen de atmosfeer, de special effects en het art work maken van Tetsuo: The Body Hammer een surrealistisch cyberpunk-kunstwerk, ‘even complex, gedetailleerd en obsessief als een Hieronymus Bosch-schilderij’, zoals de befaamde filmcriticus Roger Ebert opmerkte.

beton, staal en glas

Vader Tomoo neemt het op tegen een bende cyborg-skinheads die zich verborgen houdt in de nachtelijke gaten en spleten van de glas- en staalarchitectuur van Tokio. Zijn ontmenselijking tot wrekende machine lijkt gelijk op te gaan met de ontmenselijking van de leefomgeving tot een steriele massa beton, staal en glas. Om te overleven moeten de inwoners van Tokio zich harden: innerlijk en uiterlijk beginnen ze op hun omgeving te lijken.