Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • The Act of Killing
  • The Act of Killing
  • The Act of Killing
  • The Act of Killing
Bekijk trailer

the_act_of_killing_-_official_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Act of Killing

Joshua Oppenheimers documentaire over de paramilitaire commando’s die in de jaren zestig op last van Soeharto bijna een miljoen Indonesische communisten, Chinezen en intellectuelen vermoordden, kent een ongebruikelijke vorm. De regisseur laat de - nooit veroordeelde - moordenaars hun eigen levens acteren in de stijl van de film noir, musical en western. Te zien in het programma Shell Shock, op 28 april inleiding door Charley Boerman. 

Werner Herzog, die optrad als uitvoerend producent voor The Act of Killing, riep na de eerste viewing uit dat hij in de laatste tien jaar geen documentaire had gezien ‘zo krachtig, surrealistisch en angstaanjagend’ als Oppenheimers film. En inderdaad zijn de beelden die Oppenheimer filmde van Anwar Congo, de voormalige leider van een paramilitair commando dat moordde in opdracht van de in 1965 aan de macht gekomen Soeharto, schokkend.

eigen levens acteren

De regisseur laat de moordenaars hun eigen levens acteren in de stijl van de film noir, musical en western. Congo praat honderduit over de tijd dat hij bioscoopkaartjes verkocht op de zwarte markt en zijn hele levensstijl modelleerde naar die van de gangsters op het witte doek. Met zijn voormalige kameraden beeldt hij de jacht op de tegenstanders van het regime uit in fictieve filmscènes, waarvoor figuranten worden ingehuurd en tal van special effects worden ingezet.

Terwijl het filmgeweld de werkelijkheid doet herleven, lijkt geen van de daders - onderhand in de zeventig - spijt te hebben of medelijden te voelen met de slachtoffers.

inleiding

Cultureel programmamaker Charley Boerman studeert aan de UvA (researchmaster Cultural Analysis). Ze onderzoekt de verschillende manieren waarop documentaires gewelddadige en traumatische episodes uit het verleden in kaart brengen. In haar inleiding op 28 april (voertaal Engels) gaat ze in op de verschillende benaderingswijzen zoals  re-enactment, animatie of fantasie.

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z