The Adventure of Iron Pussy

Uitbundige en hilarische satire met een Thaise geheim agent in travestie op een James Bond-achtige undercovermissie. Onderdeel van de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

Knotsgekke avonturen in deze campy musical over Iron Pussy, die overdag werkt in de winkel 7-Eleven en ’s avonds verandert in een glamoureuze superheldin. De Thaise regering schakelt de geheim agent in travestie in om een verdachte lading geld te onderzoeken, waarna ze als een kamermeisje in een kasteel infiltreert. De makers trakteren ons op vrolijke genreparodieën op geliefde Thaise musicals en melodrama's uit hun jeugd, inclusief zingende cameo’s van de voormalige premier van Thailand en minister van gezondheid.

Maar de makers benadrukken dat het hen in The Adventure of Iron Pussy niet alleen gaat om malligheid. De positie van homoseksuelen en travestieten staat in Thailand zwaar onder druk en met deze excentrieke musical vragen ze ook daar aandacht voor. The Adventure of Iron Pussy is onderdeel van een reeks korte undergroundvideo's van beeldend kunstenaar Michael Shaowanasai (die zelf Iron Pussy vertolkt). Shaowanasai’s kunstvideo’s zijn een directe kritiek op de Thaise genderpolitiek en de kunstindustrie. The Adventure of Iron Pussy past op een bepaalde manier ook wonderwel in het oeuvre van Weerasethakul, die in al zijn werk de grenzen tussen genres en seksen, tussen herinnering en werkelijkheid laat vervagen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.