• The Ancient Woods
  • The Ancient Woods
  • The Ancient Woods
  • The Ancient Woods
Bekijk trailer

trailer_the_ancient_woods

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Ancient Woods

Uitzonderlijk documentair gedicht gemaakt met bovenmenselijk geduld: bijna tien jaar duurden de opnames van het meditatieve The Ancient Woods, opgenomen in een oerbos in Litouwen.

De Litouwse filmmaker en bioloog Survila brengt een ode aan het uitbundige leven in het oerbos dat hij in ongelofelijke beelden heeft weten te vangen. Hij benadert de dieren zo dicht mogelijk om ze met een scherp oog te kunnen observeren. Onderscheid maakt hij niet: hij bekijkt een paringsritueel, het nest van een ooievaar of de strijd van een ingesneeuwde spin met evenveel plezier en fascinatie.

humor

Een van de laatst overgebleven bossen in zijn soort in Litouwen is nog steeds een niemandsland, een magische plek zonder mensen. Wanneer een bezoeker plotseling uit het niets tevoorschijn komt, voelt hij zich onmiddellijk een indringer. Survila waagde wel de stap en slaagt erin om boeiend drama én humor te vinden in alles wat hij ziet, gefilmd in prachtige close-ups en zonder verklarende voice-over.

ruimte vrijlaten

Kraaien stelen de show, in hun wanhopige strijd om voedsel, maar Survila let ook op de kleinste inwoners van het bos. Hij heeft in zijn slow cinema ook oor voor het ongelooflijk rijke geluid van het bos en laat ruimte om vrij te associëren of puur te ervaren.