Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_aviator_-_trailer_-_hq

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Aviator

Visueel overdonderende biopic van de tragisch geëindigde Hollywood-producent en rokkenjager Howard Hughes (Leonardo DiCaprio), die zijn familiefortuin gebruikte voor zijn twee grote hobby’s: film en vliegtuigen. Scorseses portret schildert de filmproducent en vliegenier als een Icarus-figuur die te dicht bij de zon vloog. Scorseses meesterhand toont zich in de styling en meeslepende actiescènes.

Leonordo DiCaprio geeft de figuur van Howard Hughes, de steenrijke Hollywoodproducent, ladies man en luchtvaartpionier fraai gestalte; in zijn vertolking komen ook de tirannieke, rancuneuze en megalomane kanten van Hughes naar voren, een man met zo’n bizarre persoonlijkheid dat die wel tot zijn neergang moest leiden.

Cate Blanchett steelt de show als perfecte kopie van Katharine Hepburn (‘There's too much Howard Hughes in Howard Hughes. That's the trouble’) en Kate Beckinsale komt geestig uit de hoek als Ava Gardner (‘I'm not one of your teenage whores’).

Leonardo Dicaprio had eerder met regisseur Michael Mann gewerkt aan een scenario over het leven van Hughes. Hij wist de belangstelling van Scorsese te wekken. De regisseur: ‘I realized it was Howard Hughes, but it was one I didn’t really know much about (…) he was like an ancient Greek king, in a way, or an old myth. He was like Icarus.’

Vertoning 35mm-kopie.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

combiticket

Tentoonstelling én een film zien? Koop een combiticket en bespaar €4. Bezoek Martin Scorsese – The Exhibition én een film naar keuze en betaal niet €23,50 maar €19,50. Het combiticket is alleen verkrijgbaar aan de kassa. Deze combiprijs geldt voor reguliere films.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z