I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • The Crossing
  • The Crossing
  • The Crossing
Bekijk trailer

the_crossing_vanaf_14_oktober_in_de_bioscoop_winactie_link_in_beschrijving

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Kinderactiviteiten

The Crossing

Vier Noorse kinderen maken tijdens de Tweede Wereldoorlog een barre tocht door de koude bossen. De Duitsers zitten de kinderen op de hielen. Een spannende film over vertrouwen en vriendschap, over angst en grote moed.

Het is december 1942 en vier Noorse kinderen zijn op de vlucht. Sarah en Daniel zijn Joods en dreigen door de Duitse bezetters te worden opgepakt. Ze hebben zich verstopt in de kelder van het ouderlijk huis van Otto en Gerda, maar dan worden hun ouders opgepakt op verdenking van hulp aan de Joden.

goede helpers

Moedig besluiten Otto en Gerda de plaats van hun ouders in te nemen en Sarah en Daniel te helpen ontsnappen naar Zweden. Een lange, barre tocht door koude bossen met zware sneeuwval volgt, waarbij de Duitsers de kinderen op de hielen zitten. Gelukkig ontmoeten goede helpers elkaar onderweg. Maar wie kunnen de kinderen echt vertrouwen?

Auteur Maja Lunde heeft het scenario voor The Crossing geschreven. De ontroerende film is gebaseerd op haar bekroonde boek uit 2012 en is een spannend en tot nadenken stemmend verhaal gebaseerd op historische gebeurtenissen. Bekroond als beste Noorse kinderfilm.

Met Bo Lindquist-Ellingsen, Anna Sofie Skarholt, Bianca Ghilardi-Hellsten, Samson Steine, Henrik Siger Woldene

voorfilm

Beren op de weg (Nadia Meezen, NL 2014, 4’, geen dialoog)
Animatiefilm over Theo die niets liever doet dan rijden in zijn gele autootje. Maar op een dag stuit hij op een beer op de weg en krijgt hij door de schrik een ongeluk.

voor 01 nov 2020 14:35