Bekijk trailer

the_dead_zone_1983_-_hd_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Dead Zone

Succesvolle Stephen King-verfilming over een man die uit een coma ontwaakt. Opeens beschikt hij over de gave om mensen hun toekomst te voorspellen. Cronenbergs eerste Hollywoodfilm, met Christopher Walken, Brooke Adams en Martin Sheen.

In deze goed ontvangen psychologische thriller speelt Christopher Walken een zachtaardige leraar die na zijn vijfjarige coma ontdekt dat hij helderziend is. Hij blijkt de toekomst te kunnen zien van iedereen met wie hij fysiek contact maakt. Sociaal en emotioneel vervreemd door zijn ‘gave’ wordt Johnny een introverte kluizenaar. Na zijn ontmoeting met een oorlogszuchtige, rechtse senator (Martin Sheen) krijgt hij een visioen van een apocalyptische toekomst, en beseft hij dat hij misschien wel de enige ter wereld is die het Armageddon kan voorkomen.

The Dead Zone is minder plastisch dan Cronenbergs voorgaande films en richt zich meer op Johnny’s innerlijke angst voor zijn ongewenste krachten. De sfeer wordt nog eens verhoogd door de winterse Canadese locaties.The Dead Zone is niet alleen Cronenbergs eerste film voor een Hollywoodstudio, maar ook zijn eerste film waarvan het verhaal en scenario niet van hemzelf afkomstig zijn.