Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_eagle_huntress_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Eagle Huntress

Adembenemend mooi gefilmde documentaire over de dertienjarige Aisholpan, die met een eeuwenoude traditie in Mongolië breekt: ze is de eerste vrouwelijke jager die deelneemt aan het landelijke Golden Eagle Festival voor jagers. 9+

Jagen met een arend, dat is een mannenaangelegenheid in Mongolië. Van Aisholpan wordt verwacht dat ze thuis blijft om op haar broers en zusjes te passen. Maar Aisholpan wil zich liever verdiepen in de familietraditie waar adelaars worden gebruikt om vossen te vangen. Al sinds haar jeugd helpt Aisholpan haar vader bij het trainen van deze prachtige dieren. Op haar dertiende beslissen ze om samen een arend te adopteren en er een echte vossenjager van te maken. Maar het is niet makkelijk om de tradities te doorbreken en aanvaard te worden door de ouderen van haar dorp. In dit hartverwarmende verhaal speelt het adembenemend gefilmde Mongoolse landschap een van de hoofdrollen.

In 2014 liet fotograaf Asher Svidensky ons al kennismaken met Aisholpan – zijn beelden gingen de wereld rond. Regisseur Otto Bell was meteen geïnspireerd door de foto’s, nam contact op met de fotograaf en besloot een documentaire te maken over het Mongoolse meisje. Het resultaat The Eagle Huntress is een spannend, modern sprookje geworden over het tonen van doorzettingsvermogen en lef in een traditionele wereld die langzaam aan het veranderen is. Geschikt voor 9 jaar en ouder.

…Aisholpan is een natuurtalent, een heldin die zich niet verzinnen laat… (NRC Handelsblad)

 …prachtige berglandschap…overtuigende heldin… (De Volkskrant)

 …spectaculaire beelden…bedwelmende natuurschoon… (Trouw)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z