Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_end_of_fear_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The End of Fear

De krankzinnige geschiedenis van het schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur.

Zelden riep een kunstwerk zoveel vragen op en lokte zoveel emoties uit als het schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman, te zien in het Stedelijk in Amsterdam. De zware aanslag op het werk door een bezoeker in 1986 werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. Uiteindelijk blijft de million dollar question in de lucht hangen: zien we een origineel of een kopie?

Regisseur Barbara Visser is al jaren gefascineerd door de heftige reacties op Newmans schilderij, die ze zelf als tiener ook heeft ervaren. Ze maakte zelf naam als beeldend kunstenaar, en is lid van de Akademie der Kunsten. Ook in haar eigen werk speelt ze met verschillende werkelijkheden, originelen en kopieën. Zo zette ze het mes in de bekleding van een bank van Martin Visser, zoals Lucio Fontana dat met zijn doeken deed. Ook andere designmeubelen van beroemde ontwerpers werden vernield en raakten zo hun bedoelde functie kwijt, om als kunstwerk voort te leven (Detitled 2000). Met The End of Fear duikt ze nog verder in de wereld van vernielzucht en kopieerdrang. EYE vertoont de engels ondertitelde versie.

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z