Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_eyes_of_my_mother_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Eyes of My Mother

Delicate gothic horror die onder je huid kruipt en zich diep in je onderbewustzijn nestelt. Een jonge eenzame vrouw gaat tot het uiterste om het geïdealiseerde verleden met haar moeder weer tot leven te wekken. Een van de meest spraakmakende films op het Sundance festival.

Francisca groeit op in een idyllisch huis waar haar moeder haar de kunst van de anatomie leert door in koeienogen te snijden. “Alles wat we zien gaat door het oog”, zegt de moeder, en ook later zal de film spelen met de tegenstelling tussen het zichtbare en het onzichtbare. Francisca’s moeder, een voormalige chirurg, wil Francisca leren om niet bang te zijn voor dood en bloed. Deze levensles en de komst van een vreemdeling zullen van grote invloed zijn op Francisca’s latere leven. Ze gaat tot het uiterste om het geïdealiseerde verleden met haar moeder weer tot leven te wekken.

The Eyes of My Mother is een zeer atypische horrorfilm, zonder goedkope schokeffecten, die zich diep in je onderbewustzijn nestelt. De delicate gothic film laat op heel originele, beklemmende wijze zien wat eenzaamheid doet met mensen en hoe relaties kunnen ontsporen. The Eyes of My Mother verbeeldt het verlangen naar een gestold verleden, waarin alles nog goed is, en tart onze collectieve angst voor het onbekende, voor verandering, voor opgroeien.

Het grote regietalent Nicolas Pesce toont de waanzin die zich langzaam in mensen nestelt. Hij schoot zijn film in minimalistisch zwart-wit en betreedt met zijn elegante stijl het rijk van het symbolisme, waar diepgewortelde, onuitgesproken angsten plotseling werkelijkheid worden.

…knap, stijlvol debuut… (**** NRC Handelsblad)

 …tijdloos aanzien…stemmig…beelden spoken na afloop nog dagen door het hoofd…Pesce komt goed voor de dag: The Eye of My Mother is een film die je niet snel vergeet… (**** Het Parool)

…huiveringwekkend…stemmig…ontroerend…sterk… slim…prachtige fadomuziek…fascinerende arthousehorror die nog dagen door uw hoofd zal spoken. (De Telegraaf)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z