Bekijk trailer

the_fly_1986_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Fly

Een experiment met materieverplaatsing neemt een nachtmerrieachtige wending wanneer een vlieg plaatsneemt in de apparatuur. Cronenberg transformeert een zot B-filmplot tot een hartverscheurend portret van fysieke deformatie.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling rond David Cronenberg vertoont EYE Cronenbergs remake van de gelijknamige Amerikaanse sciencefiction-horrorfilm van Kurt Neumann uit 1958. Cronenbergs film won een terechte Oscar voor beste grime.

The Fly is niet alleen een ongekend staaltje hartverscheurende lichaamshorror maar ook een meesterlijke liefdestragedie die ons meezuigt in de nachtmerrie van een geniale wetenschapper (Jeff Guldblum) die tijdens een experiment genetisch fuseert met een vlieg en geleidelijk ontbindt. Geena Davis is de journaliste die verliefd wordt op de wegkwijnende wetenschapper.

The Fly is een van de bekendste voorbeelden van Cronenbergs obsessie met de fysieke en psychologische transformatie van zijn karakters, van telepaten en wetenschappers tot televisieproducenten en tweelingenartsen.