In lijn met het landelijke beleid m.b.t. COVID-19 is Eye Filmmuseum gesloten.
Zie het nieuwsbericht met FAQ voor meer informatie.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_harder_they_come_1972_trailer_hd_jimmy_cliff

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Black Light

The Harder They Come

Een ster worden in de reggae is zo makkelijk nog niet, zelfs niet als je van Jamaica komt. Jimmy Cliff vertolkt het levensverhaal van de ‘original rude boy’ Ivan Martin, die van het platteland naar Kingston trekt om het te maken als zanger. De werkelijkheid zet hem gauw op z’n plaats.

Het is een droom waard om na te jagen; Ivan vertrekt vol goede hoop naar Kingston, in de jaren zestig en zeventig de plek waar reggaeproducers een hit proberen te scoren. Ivan is straatarm, muzikaal en zet alles op alles om het maken als reggaester.

Wat hij vooral vindt is armoede, bedrog en geweld; zijn platenbaas besteelt hem, en als Ivan, in ’t nauw gebracht, voor een drugsdealer gaat werken en een politieagent doodschiet wordt hij Jamaica’s meest gezochte ‘ghetto outlaw’.

charismatisch

The Harder They Come is de eerste lange speelfilm ooit gedraaid en geproduceerd in Jamaica; het verhaal over de onfortuinlijke avonturen van een jonge reggaezanger – een niet onsympathiek, complex personage – maakte de charismatische Jimmy Cliff tot ster en zette de klank van reggae (uit mobiele soundystems met diepe bassen), ganja en Jamaica op de kaart.

klassiekers

De soundtrack  - met klassiekers als '007 (Shanty Town)', 'Many Rivers to Cross' en 'The Harder They Come' - werd geschreven en uitgevoerd door Jimmy Cliff, Toots & The Maytals en Desmond Dekker; Prince Buster is te zien in een bijrol als DJ.

2 april met inleiding door dr. Emiel Martens, mediadocent en onderzoeker aan de UvA (voertaal: Engels)

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z