Bekijk trailer

the_hateful_eight_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Hateful Eight (70mm)

Goede westerns hebben een eenvoudige storyline, zo ook Quentin Tarantino’s achtste speelfilm waarin zeven mannen en een vrouw op elkaar botsen in winters Wyoming, vlak na het einde van de Burgeroorlog. Vertoning van de 70mm-versie, met 6 minuten meer breedbeeldspektakel. Met o.a. Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh en Channing Tatum. Laatste voorstelling.

Een sneeuwstorm raast over de heuvels van Wyoming, vier personen op weg naar Red Rock zoeken beschutting in een postkoetsstation. Het zijn de premiejager John ‘The Hangman’ Ruth, zijn gevangene Daisy, Major Marquis ‘The Bounty Hunter’ Warren (met drie verse lijken) en Chris ‘The Sheriff’ Mannix. In de herberg wachten Bob ‘The Mexican’, Oswaldo ‘The Little Man’ Mobray, Joe ‘The Cow Puncher’ Gage en ex-generaal Sanford ‘The Confederate’ Smithers. Wie zal ongeschonden Red Rock bereiken?

Voor zijn in spectaculair Ultra Panavision 70 gefilmde western – met een originele score van Ennio Morricone – koos Tarantino een aantal van zijn favoriete acteurs, onder wie Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Bruce Dern. De opnamen zijn gemaakt met dezelfde anamorfotische lens waarmee Hollywoodklassiekers als Ben Hur (1959) en Mutiny on the Bounty (1962) zijn gedraaid.

EYE is het enige theater in de Benelux dat de 70mm-versie vertoont. Voor de voorstelling is een Ultra Panavision-lens aangeschaft, het scherm van Cinema 1 is aangepast en op maximale grootte gebracht.

De toegangsprijs van de 70mm-versie is € 15,- (kortingtarief: € 13,50; Vriendenpas: € 12,50; Cineville: € 5; vrijkaarten zijn niet geldig met uitzondering van de NFC/KNF-pas).

Bij de 70mm-voorstellingen gaat de zaal 15 à 20 minuten voor aanvang open, zitplaatsen zijn vrij.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier