• The Hole
  • The Hole
  • The Hole
Bekijk trailer

dong_the_hole_tsai_ming_liang_1998_grace_chang

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

The Hole

Taipei, de dag na de millenniumwisseling. Het regent onophoudelijk en een vreemd virus waart rond. Een man en een vrouw, onder- en bovenburen, in een flatgebouw in de quarantainezone. De man observeert de vrouw door een gat in de vloer. Dat is alles en het was genoeg voor de prijs van de internationale filmkritiek. Bij Tsai Ming-liang’s VR-debuut The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur.

In 1998 was Tsai Ming-liang al een gelauwerd regisseur in het internationale arthousecircuit. The Hole was zijn bijdrage aan een initiatief van de Franse tv-producenten Le Sept Arte en Haut et Court. Zij benaderden tien filmmakers uit tien landen om een film te maken die zich afspeelt op de eerste dag van het jaar 2000.

stortbuien

Tsai koos een dystopische vertelling over een door een eng virus getroffen Taipei, waar geïnfecteerde stadsbewoners zich verschuilen in donkere holen; de stad wordt gegeseld door niet aflatende stortbuien, de bewoners van de quarantainezones trekken zich terug in hun appartement.

Tsai’s geliefde acteurs Lee Kang-sheng  en Yang Kuei-mei spelen weer de hoofdrollen in deze licht absurdistische vertelling over het woordloze contact tussen een man en een vrouw. De setting is beklemmend, de camera registreert de man en de vrouw in lange, ononderbroken shots, op de geluidsband tikt de regen. Het gat tussen de verdiepingen is de liaison tussen twee onbekenden.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie