Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • The Jericho Mile
  • The Jericho Mile
  • The Jericho Mile
  • The Jericho Mile

The Jericho Mile

Wie goed oplette, zag Michael Mann in de jaren zeventig regelmatig opduiken als scenarist van veelbekeken cop shows als Starsky & Hutch en Vega$. Zijn doorbraak als regisseur kwam in 1979 met het eveneens voor tv geproduceerde gevangenisdrama The Jericho Mile.

De hoofdrol was in handen van een andere tv-veteraan, Peter Strauss, ster van het wereldwijd razend populaire Rich Man, Poor Man. Strauss zag in het personage van de wegens moord op zijn vader tot levenslang veroordeelde Larry Murphy een uitgelezen kans om van zijn door Rich Man, Poor Man gevestigde imago van steenrijke mooie jongen af te komen.

Strauss is inderdaad indrukwekkend als de eenzelvige Murphy, die op het gevangenisterrein elke dag een sprintje trekt van één mijl. Dat begint op te vallen, en nadat een sportjournalist er een bericht aan heeft gewijd, wordt er een race georganiseerd waarbij Murphy tegen echte professionals loopt. Wie weet komen daarna de Olympische Spelen in zicht. Op de achtergrond dreigt ondertussen een bendeoorlog tussen zwarte, Mexicaanse en witte gevangenen, vooral nadat Murphy's enige vriend, de zwarte Stiles, is vermoord.

emmy awards

Het realiteitsgehalte van de film ligt hoog. Niet alleen omdat Mann uitgebreid research deed naar het gevangenisleven, maar ook omdat de opnamen plaatsvonden in de roemruchte (in 1955 al door Johnny Cash bezongen) Folsom State Prison in Californië, te midden van echte gedetineerden. De overrompelende overtuigingskracht die daarvan uitging werd bij de uitreiking van de Emmy Awards van datzelfde jaar driedubbel beloond, waarbij ook Strauss en Mann (als co-scenarist) in de prijzen vielen.

aktewissel

In verband met het filmformaat 16mm zal er op de helft van de film even een minuut zwartbeeld zijn zodat we de akte kunnen wisselen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z