Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_killing_of_a_sacred_deer_trailer_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Killing of a Sacred Deer

Verpletterende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg die wordt gedwongen om een ongelooflijk offer te brengen nadat een tiener die hij onder zijn hoede heeft genomen, wel erg sinister gedrag gaat vertonen. Ook met Nicole Kidman.

Na het succes van zijn The Lobster speelt Colin Farrell opnieuw in een film van regisseur Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps). Met The Killing of a Sacred Deer (Beste Scenario in Cannes) maakte Lanthimos, zoals het hem betaamt, geen gewone wraakthriller maar eentje in de vorm van een metafysische, verpletterende tragedie waar niemand zijn schouders over op kan halen. Zijn klinische, verzorgde visuele stijl is maakt de impact des te groter.

Steven (Colin Farrell), een eminente chirurg, is getrouwd met Anna (Nicole Kidman), een gerespecteerde oogarts. Ze leiden een mooi leven met hun twee kinderen van 14 en 12. Maar Stevens leven begint uit elkaar te vallen als hij vriendschap sluit met Martin, een vaderloze 16-jarige jongen die hij onder zijn vleugels heeft genomen. Als Martin vervolgens hun hele wereld in de war schopt, wordt Steven gedwongen om een  ​​schokkend offer te brengen, anders zal hij alles verliezen wat hij heeft. The Killing of A Sacred Deer begeeft zich in een moreel niemandsland, waar een geheel eigen logica heerst.

...prachtig spel...Ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers. Dit is een van de beste films van het jaar... (***** NRC Handelsblad)

Goddelijke komedie...op adembenemende, verrassende wijze...hoogtepunt in zijn oeuvre...bewonderenswaardige precisie...knap...bloedspannend... (***** De Volkskrant) 

...een van de origineelste filmmakers van dit moment...ijzingwekkend goed vertolkt...van grote klasse. (***** Algemeen Dagblad) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z