Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_king_of_comedy_-_trailer_1982_

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The King of Comedy

Zwarte komedie over mislukte stand-upkomiek Rupert Pupkin (Robert De Niro), die er alles voor over heeft om op te mogen treden in de talkshow van zijn idool Jerry Langford (Jerry Lewis).

"Jerry Lewis was a master. He was a great entertainer. He was a great artist. And he was a remarkable man." - Martin Scorsese over de onlangs overleden Jerry Lewis (Hollywood Reporter)

Rupert Pupkin, een derderangs komiek, wil graag in een show van zijn idool en grote voorbeeld Jerry Langford optreden. 'You've got to start at the bot­tom', luidt het advies van de King of Comedy aan de am­bitieuze Pupkin, om wie tragisch genoeg slechts te lachen valt wanneer hij serieus is. Om toegang tot Langfords show te krijgen zint de afgewimpelde Pupkin (‘Better to be king for a night than a schmuck for a lifetime’) op drastische maatregelen.

De film was aanvankelijk weinig succesvol, maar geldt nu als vooruitziend commentaar op de beroemdheidscultuur. De Niro, die een van zijn beste rollen uit zijn carrière speelt, probeerde Scorsese al sinds 1976 over te halen om het script van Paul Zinneman te verfilmen. Na Raging Bull voelde Scorsese dat hij op een keerpunt in zijn carrière was gekomen en dat de tijd rijp was voor deze film: ‘I realized that I had to wipe the slate clean as a filmmaker and start all over again. I literally started relearning how to make movies. That's what King of Comedy helped me to do.'

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z