• The Lighthouse
  • The Lighthouse
  • The Lighthouse
  • The Lighthouse
  • The Lighthouse
  • The Lighthouse
Bekijk trailer

the_lighthouse_officiele_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Lighthouse

Duister verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England rond 1890, met opvallende zwart-witfotografie en Willem Dafoe, Robert Pattinson en Valeriia Karaman in de hoofdrollen.

Robert Eggers, regisseur van de horrorcultfilm The Witch, maakte van zijn film over twee vuurtorenwachters aan het einde van de 19de eeuw een genre-overstijgende horrorfilm, even grappig als duister. 

dreigende snor

Willem Dafoe en de van een dreigende snor voorziene Robert Pattinson moeten een maand lang een vuurtoren bewaken terwijl de elementen almaar omineuzer van zich laten horen en er tussen hen beiden een al even onheilspellende krachtmeting losbarst.

spectaculair eerbetoon

Dankzij enkele opvallende stilistische keuzes (een zwart-witfotografie met veel donkere tonen, een bijna vierkant beeldformaat waarin de personages opgesloten lijken) creëert Eggers een onbehaaglijke sfeer die hij geregeld tempert met grapjes. The Lighthouse is zo een spectaculair eerbetoon aan de klassieke horrorfilms van de jaren 80. 

Met Willem Dafoe, Robert Pattinson en Valeriia Karaman.

Ook te zien: The Witch (Robert Eggers) Bait (Mark Jenkins).

voorfilm uit de collectie

De wind, de zee, het zand, een hond en een eenzame meeuw spelen de hoofdrollen in deze komische korte film (NL, 2003, 4'33") van animatiestudio Job, Joris en Marieke. Het verhaal is geïnspireerd op een verblijf op Terschelling.

voor 07 aug 2020 21:40