Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_long_season_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Long Season

In een virtuoze filmstijl maakt The Long Season je deelgenoot van het leven in een vluchtelingenkamp in Libanon. Veelbekroond documentairemaker Leonard Retel Helmrich laat de mensen extreem dichtbij komen. Winnaar van de IDFA Award for Dutch Documentary.

Documentairemaker Leonard Retel Helmrich was halverwege de montage van The Long Season toen hij plotseling werd getroffen door een hartaanval en in een coma raakte. Producent Pieter van Huystee en cameravrouw Ramia Suleiman hebben de documentaire uiteindelijk afgemaakt. Retel Helmrich woonde anderhalf jaar tussen de families in een tentenkamp in Libanon. Met zijn virtuoze filmstijl weet hij de mensen extreem dichtbij te laten komen. Je hebt het gevoel bijna onzichtbaar rond te lopen in het kamp, en zo te kunnen meeluisteren met de meest intieme gesprekken.

The Long Season is gefilmd in één tentenkamp in een enorm landschap van nederzettingen in Libanon, waar momenteel zo’n 1,2 miljoen Syriërs leven. Zoals de schooljuf Maria, die moet kiezen tussen autonomie of haar vaders wens gehoorzamen en thuis in Raqqa trouwen. Ook staan we midden in een ruzie tussen twee vrouwen, beiden met een mes in de hand, en houden onze hart vast. Kinderen spelen ondertussen met een flipperkast, gemaakt door de leraar Hamoud van een bord, nagels en elastiek.

Met zijn vloeiende, intuïtieve Single Shot Cinema-stijl - lange takes met een bewegende camera - weet Leonard Retel Helmrich (Stand van de zon, Stand van de maan en Stand van de sterren) ons nauw bij het kampleven te betrekken. Een van hen zegt: "De hel hier is beter dan de hel daar." We zien hoe ze zich aanpassen aan hun schijnbaar hopeloze situatie en door hun veerkracht weer hoop putten.

 

De extreem dynamische stijl is zo goed ingebed in z’n omgeving dat hij niet meer wordt opgemerkt...een uitzonderlijk vitale kijk in hun wereld, die soms stijf staat van de spanning en onzekerheid...Dichterbij het leven van vluchtelingen ga je niet komen. Je staat er hier middenin. (**** De Telegraaf)

...De associatieve montage en fraaie sitarmuziek maken een geheel van de fraaie beeldenstroom...bijzonder...nieuwe broodnodige inzichten... (**** Het Parool)

...onuitputtelijke veerkracht en energie...dynamische beelden...verdient alle lof... (**** De Volkskrant) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z