Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_net_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Net

De Zuid-Koreaanse maestro Kim Ki-Duk laat in zijn drama een doodgewone Noord-Koreaanse visser ten prooi vallen aan meedogenloze Zuid-Koreaanse spionnenjagers. Zo maakt hij duidelijk dat ieder mens de wereld bekijkt door de bril van zijn politieke ideologie.

Het drama The Net schetst de nachtmerrie van de Noord-Koreaanse familieman Chul-woo, die begint op de dag waarop hij zoals gewoonlijk uit vissen gaat op de grens van de twee Korea's. Als zijn vissersnet zich ongelukkigerwijs om de propeller heeft gewikkeld, drijft hij hulpeloos richting Zuid-Koreaanse wateren waar hij al snel voor een spion wordt aangezien en bruut gearresteerd.

Hoewel van meet af aan duidelijk is dat hij geen spion is, wordt hij op meedogenloze wijze ondervraagd en gedwongen om onderdeel te worden van de Zuid-Koreaanse maatschappij. Chul-woo weigert om een ​​glimp van het ‘verdorven’ Seoel op te vangen, omdat hij weet dat hij hierover genadeloos zal worden ondervraagd als hij eenmaal terug is in Noord-Korea.

De Zuid-Koreaanse maestro Kim Ki-Duk (Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring, Pieta) toont de onmenselijkheid van een extreem autoritaire maatschappij, maar spaart ook Zuid-Korea niet – het sadisme op de duistere straten van Seoel is niet mals. Door de ogen van een arme Noord-Koreaan is het dan ook onbegrijpelijk dat mensen in een land van democratie, vrijheid en overvloed zo ongelukkig kunnen zijn. Chul-woo’s charisma geeft de dictatuur een menselijk gezicht. Zo maakt Kim op subtiele wijze duidelijk dat ieder mens de wereld bekijkt door de bril van zijn politieke ideologie.

...intrigerende ervaring... (**** NRC Handelsblad)

 **** (Trouw)

 **** (De Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z