Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Onderdeel van Francis Alÿs, Eye on Art

The New Boys

Het Doon School-project van MacDougall volgt het leven in Foot House (Noord-India), een van de slaapzalen van Doon School voor net gearriveerde jongens. In een wereld vol conflict, eenzaamheid, vertrouwen en vriendschap, hebben kinderen allerlei strategieën ontwikkeld om te overleven. Dit aangrijpende document volgt de jongens die manoeuvreren tussen angst en vertrouwen in de wereld.

MacDougall filmt de schooljongens een paar dagen voordat ze arriveren in Doon School, worstelend met hun koffers, en volgt ze daarna twee maanden lang. We horen gesprekken tussen de jongens over de oorzaken van agressie en oorlog, heimwee, restauranteten en hoe je met een geest kunt praten. 

angst en vertrouwen

De sociale dynamiek van de groep staat centraal in de filmische studie. Het Doon School-project volgt op genuanceerde wijze de strijd van de adolescent om zich een vreemde plek eigen te maken. In een wereld vol conflict, eenzaamheid, vertrouwen en vriendschap, hebben kinderen allerlei strategieën ontwikkeld om te onderhandelen en te overleven. Dit aangrijpende document volgt de jongens die manoeuvreren tussen angst en vertrouwen in de wereld.

sociale dwang

Het Doon-project roept allerlei vragen op over de plaats van zo'n school in een democratische samenleving, over aanpassing en identiteitsvorming, over cultureel conformisme, en hoe een elite zijn waarden in stand houdt. Vooral laat het zien hoe we onszelf moeten verhouden tot de machinaties van sociale dwang.

tentoonstelling

Vertoning bij de tentoonstelling Francis Alÿs - Children’s Games. Een bijzonder onderdeel in het oeuvre van Francis Alÿs vormt een indrukwekkende serie over kinderspelen die over de hele wereld worden gespeeld.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z