Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_night_of_the_hunter_1955_trailer_-_the_criterion_collection

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Night of the Hunter en Brimstone

The Night of the Hunter is een grote inspiratiebron voor Martin Koolhovens nieuwe epische westernthriller Brimstone. EYE vertoont een double-bill met The Night of the Hunter en Brimstone op 11 januari.

Speciale double-bill prijs: € 15,- voor beide films, er zijn geen losse kaartjes per film beschikbaar.

The Night of the Hunter
Charles Laughton (VS, 1955) 35mm, 92'
Engels gespr., Nederlands ondert.

De klassieke thriller The Night of the Hunter (Charles Laughton, 1955) speelt zich af in het landelijke Amerika van de jaren dertig. De psychopathische predikant Harry Powell (een monumentale rol van Robert Mitchum) is gearresteerd voor autodiefstal. In de gevangenis probeert hij erachter te komen waar een ter dood veroordeelde moordenaar zijn gestolen 10.000 dollar bewaart, maar alleen diens kinderen weten dat. Eenmaal uit de gevangenis trouwt de dominee met de weduwe van de moordenaar. De woorden ‘love’ en ‘hate die de dominee op zijn knokkels heeft gegraveerd zijn een iconisch filmbeeld geworden. The Night of the Hunter zit vol met dat soort beelden van een angstaanjagende schoonheid, en is een van de meest excentrieke films over de strijd tussen goed en kwaad. Filmcriticus Roger Ebert noemde The Night of the Hunter 'one of the greatest of all American films'.

Martin Koolhoven liet zich voor zijn nieuwe epische thriller Brimstone inspireren door The Night of the Hunter. In beide films speelt een duivelse dominee een memorabele, sinistere rol. Evenals Mitchum in The Night of the Hunter heeft Guy Pearce het in Brimstone niet alleen gemunt op mannen en vrouwen maar ook op kinderen.

+

Brimstone
Martin Koolhoven (NL/DE/BE/FR, 2016) 148'
Engels gespr., Nederlands ondert.

Virtuose westernthriller waarin een vrouw moet zien te overleven in de wildernis van de Badlands. Met Dakota Fanning, Guy Pierce en Carice van Houten. Competitiefilm op het filmfestival van Venetië.

Deze epische western speelt zich af in een wrede, vrouwonvriendelijk wereld aan het einde van de 19e eeuw, waarin het vanzelfsprekend is dat de vrouwen worden belaagd door sadistische mannen die hen tot zwijgen willen brengen.

Koolhovens eerste internationale film, verdeeld in vier hoofdstukken met onheilspellende titels als ‘Genesis’, ‘Exodus’ en ‘Retribution’, maakte na de première in Venetië de tongen flink los. De thriller volgt Liz, een jonge vrouw, wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee (een sinistere Guy Pierce) in haar leven verschijnt, die iedereen in de gemeenschap wil laten weten dat ze gedoemd zijn.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z