Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • The Omega Man
  • The Omega Man
  • The Omega Man
  • The Omega Man
Bekijk trailer

the_omega_man_1971_official_trailer_-_charlton_heston_movie

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Cinema Ecologica

The Omega Man

Charlton Heston is de laatste overlevende van een plaag die de wereldbevolking heeft uitgeroeid en moet het opnemen tegen vampierachtige mutanten. Cult-verfilming van Richard Mathesons scifi-klassieker I Am Legend.

Amerika is in de greep van een epidemie veroorzaakt door een chemische oorlog. Militair arts Charles Heston was net toevallig met een experimenteel vaccin in een helikopter aan het rondvliegen toen de biologische bom viel. Als hij zichzelf heeft gered, denkt hij de enige ongeschonden overlevende te zijn.

Hoog in een appartementengebouw in Los Angeles probeert hij uit de greep te blijven van de mensen die wel besmet zijn. Zij kunnen het daglicht slecht verdragen en dolen 's nachts door de straten, op zoek naar nieuwe slachtoffers. De kwaadaardige albino's vormen een cultus en willen de macht op aarde overnemen.

grappige oneliners

Interessant is dat in de jaren 70, toen de Koude Oorlog nog in volle gang was, de bron van het kwaad uit het boek (een virus afkomstig van vleermuizen) is vervangen door biologische oorlogsvoering. De regisseur stopte de film vol grappige oneliners en gedoe met vaccins en serums. The Omega Man is eerder verfilmd in 1964 als The Last Man on Earth met Vincent Price en als I Am Legend in 2007 met Will Smith.

De producent van de film, Walter Seltzer, werkte in 1973 opnieuw met Heston samen voor de dystopische sciencefictionfilm Soylent Green die in een volgende editie van Cinema Ecologica te zien zal zijn.

Deze film is te zien tijdens van eerste editie van Cinema Ecologica: De mens, een virus / Human Pandemic.

i.v.m. de lockdown is de kaartverkoop is nog niet begonnen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

voor 13 feb 2021 21:45