Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

trailer_we_do_the_voodoo._a_play_on_continuity_and_rhythm_from_one_artist_to_another._initiated_by_helen_dowling

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The One Minutes: Helen Dowling - We Do the Voodoo

Kunstenaar Helen Dowling stelde een nieuwe The One Minutes-serie samen: ‘We do the voodoo’. Met éénminutenfilms van kunstenaars, eerste opnames van de Volta Laboratory 1880-81 en het Australische mysteriedrama The Last Wave (Peter Weir). Première bij de Close-Up tentoonstelling.

Onder de titel 'We do the Voodoo' heeft Helen Dowling een estafetteprogramma samengesteld waarbij de ene kunstenaar de ander ritmisch meesleurt. Kunstenaars reageren in een video van één minuut op de One Minute van de vorige kunstenaar, en vragen de volgende kunstenaar om hetzelfde te doen. Het experiment volgt ruwweg het voorbeeld van het cadavre exquis, een spel uitgevonden door de surrealisten waarin de ene schrijver met behulp van het laatste woord van een gedicht een volgende regel schrijft.

Dowling vult haar programma rond bezetenheid aan met een selectie van ander beeldmateriaal en gaat dieper in op twee kunstenaars die de eerste en de laatste minuten van de One Minutes maken: Louis Henderson met de video All That Is Gold en Basma Alsharif met The Story of Milk and Honey. Ook is er een vertoning van enkele recent gevonden opnames van de Volta Laboratory 1880-81, een van de eerste opnames die bestemd waren om afgespeeld worden.

De avond sluit af met het Australische mysteriedrama The Last Wave (1977) geregisseerd door Peter Weir. Alle films worden ingeleid door Helen Dowling.

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

The Last Wave

Peter Weir, 1977

Peter Weir kreeg volop lof voor zijn vertelling over droomtijd, occulte fenomenen en de verwikkelingen rond een mysterieuze moord. Hitchcock-achtige beklemming en verwarring neemt bezit van de geest van een advocaat.

In The Last Wave verdedigt advocaat David Burton (Richard Chamberlain) vijf Aboriginals die worden verdacht van de moord op een medestamlid, in een steeg in Sidney. Overtuigend bewijs is er echter niet.

Gaandeweg het onderzoek ziet Burton zich geconfronteerd met onverklaarbare zaken: kikkers wurmen zich in groten getale uit de bodem van z’n tuin, hagelstenen ter grootte van een tennisbal kletteren neer, stromen water gulpen uit de autoradio.

Een van de verdachte Aboriginals bezoekt hem in zijn dromen; op den duur weet Burton niet meer in welke realiteit hij zich bevindt: de echte, die van de droomtijd – of is hij al voorbij de eindtijd? Hitchcock-achtige beklemming en verwarring neemt bezit van z’n geest. Zoals de oude Aboriginal zegt: ‘De droom is een schaduw… van wat echt is.’

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

 

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z