Bekijk trailer

trailer_we_do_the_voodoo._a_play_on_continuity_and_rhythm_from_one_artist_to_another._initiated_by_helen_dowling

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The One Minutes: Helen Dowling - We Do the Voodoo

Kunstenaar Helen Dowling stelde een nieuwe The One Minutes-serie samen: ‘We do the voodoo’. Met éénminutenfilms van kunstenaars, eerste opnames van de Volta Laboratory 1880-81 en het Australische mysteriedrama The Last Wave (Peter Weir). Première bij de Close-Up tentoonstelling.

Onder de titel 'We do the Voodoo' heeft Helen Dowling een estafetteprogramma samengesteld waarbij de ene kunstenaar de ander ritmisch meesleurt. Kunstenaars reageren in een video van één minuut op de One Minute van de vorige kunstenaar, en vragen de volgende kunstenaar om hetzelfde te doen. Het experiment volgt ruwweg het voorbeeld van het cadavre exquis, een spel uitgevonden door de surrealisten waarin de ene schrijver met behulp van het laatste woord van een gedicht een volgende regel schrijft.

Dowling vult haar programma rond bezetenheid aan met een selectie van ander beeldmateriaal en gaat dieper in op twee kunstenaars die de eerste en de laatste minuten van de One Minutes maken: Louis Henderson met de video All That Is Gold en Basma Alsharif met The Story of Milk and Honey. Ook is er een vertoning van enkele recent gevonden opnames van de Volta Laboratory 1880-81, een van de eerste opnames die bestemd waren om afgespeeld worden.

De avond sluit af met het Australische mysteriedrama The Last Wave (1977) geregisseerd door Peter Weir. Alle films worden ingeleid door Helen Dowling.

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student €8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

The Last Wave

Peter Weir, 1977

Peter Weir kreeg volop lof voor zijn vertelling over droomtijd, occulte fenomenen en de verwikkelingen rond een mysterieuze moord. Hitchcock-achtige beklemming en verwarring neemt bezit van de geest van een advocaat.

In The Last Wave verdedigt advocaat David Burton (Richard Chamberlain) vijf Aboriginals die worden verdacht van de moord op een medestamlid, in een steeg in Sidney. Overtuigend bewijs is er echter niet.

Gaandeweg het onderzoek ziet Burton zich geconfronteerd met onverklaarbare zaken: kikkers wurmen zich in groten getale uit de bodem van z’n tuin, hagelstenen ter grootte van een tennisbal kletteren neer, stromen water gulpen uit de autoradio.

Een van de verdachte Aboriginals bezoekt hem in zijn dromen; op den duur weet Burton niet meer in welke realiteit hij zich bevindt: de echte, die van de droomtijd – of is hij al voorbij de eindtijd? Hitchcock-achtige beklemming en verwarring neemt bezit van z’n geest. Zoals de oude Aboriginal zegt: ‘De droom is een schaduw… van wat echt is.’

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier