Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

three_farewells_trilogy_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The One Minutes: Janis Rafa - Making Hybrids

Videokunstenaar Janis Rafa stelt voor de The One Minutes een serie nieuwe eenminutenfilms samen, getiteld 'Making Hybrids'. Geïnspireerd door antropomorfe dieren en verdierlijkende mensen vroeg ze kunstenaars en filmmakers hun visuele interpretatie te geven van het mensdier, samengevoegd in een lichaam. Aansluitend is haar trilogie Three Farewells te zien.

Janis Rafa (Athene, 1984) heeft een PhD in beeldende kunst van de Universiteit van Leeds en was artist in residence aan de Rijksakademie in Amterdam (2013/2014). Ze gebruikt video om haar ervaringen om te zetten in zorgvuldig gechoreografeerde taferelen.

Three Farewells is een trilogie van begrafenissen: Father Gravedigger (20’), Our Dead Dogs (18’) en The Last Burial (24’). Ieder deel interpreteert het dubbelzinnige concept van dood en angst voor verlies, buiten antropocentrische conventies om. De films zijn opgebouwd uit nauw verweven visuele verhalen, afgeleid van persoonlijke geschiedenissen.

Kunstenaars Janis Rafa, Felix Burger, Helen Dowling en Melanie Bonajo zijn door EYE on Art en The One Minutes, de stichting die de beste eenminuutvideofilmpjes verzamelt en vertoont, uitgenodigd om een avondvullend programma samen te stellen.

De series gaan bij EYE in première en toeren vervolgens langs de musea en culturele organisaties die op The One Minutes zijn geabonneerd.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z