The One Minutes: 'The Pack - Impressions from Our Family'

EYE on Art en The One Minutes hebben multimediakunstenaar Felix Burger gevraagd om een nieuwe serie eenminutenfilmpjes samen te stellen. Burger nodigt filmmakers uit om te reageren op een door hemzelf gemaakt eenminutenfilmpje, het thematrefwoord is ‘familiealbum’. 

Bestaat er iets tuttigers dan het in zwaar leder gebonden familiealbum met kiekjes? Niet als het aan Felix Burger ligt. Voor The One Minutes, de stichting die de beste videofilmpjes van een minuut lengte verzamelt en vertoont, stelt hij een programma samen waarin het thema ‘familie’ op een vrije manier wordt uitgewerkt. 

Burger maakt een eenminutenfamiliefilmpje en vraagt andere filmmakers en kunstenaars hierop te reageren. ‘Ze mogen opnames sturen van een familielid, het ouderlijk huis, vakanties, een huisdier, hun favoriete speelgoed; het mag realistisch zijn, absurd, fantastisch, fictief, bizar, abstract, pervers of teder; het mag een geluidsflard zijn, een vaststaand beeld, een gemonteerde sequentie of alleen geluid.’ Het aardige is dat bij zoveel variatie in aanpak toch de gemene delers van het onderwerp zichtbaar zullen worden.

The One Minutes Series zullen in première gaan bij EYE. De serie zal worden ingeleid door Felix Burger waarna een vertoning zal volgen van Rainer Werner Fassbinder’s 'Angst essen Seele auf’(Alle Türken heißen Ali), 1974. De films worden beschouwd als Fassbinder’s meest krachtigste werken en zijn door velen geëerd als meesterwerk. Het speelt zich af in Burger zijn geboortestad, Munich in de jaren 60 en ook het onderwerp, het esthetische en atmosferische past goed bij The One Minutes Series.

Gedurende de maand februari worden The One Minutes Series getoond in de twintig musea en culturele organisaties die zijn geabonneerd op The One Minutes. 

Burger kiest ook een aantal korte films uit de EYE-collectie die verwantschap vertonen met het thema van de avond. Werk van Felix Burger (1982) is tot en met 22 mei te zien in de EYE-groepstentoonstelling Close-up – A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.

Voor 'The Pack - Impressions from Our Family' selecteerde Felix Burger werk van de volgende kunstenaars:

Gabi Blum
Malte Bruns
Johannes Evers
Funda Gül Özcan
Benedikt Hipp
Korbinian Jaud
Yvonne Leinfelder
Denise Nieuwejaers
Eva von Platen
Cheng Ran
Lisa Reitmeier
Hester Scheurwater
Joscha Steffens
Sophia Süßmilch
Smi Vuković
 

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.