• The Other Lamb-Malgorzata Szumowska
  • The Other Lamb-Malgorzata Szumowska
  • The Other Lamb-Malgorzata Szumowska
  • The Other Lamb-Malgorzata Szumowska
  • The Other Lamb-Malgorzata Szumowska
Bekijk trailer

the_other_lamb_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Premières

The Other Lamb

Een meisje geboren in een vrouwelijke sekte geleid door Shepherd (Michiel Huisman) begint zijn lessen in twijfel te trekken, in dit spookachtige, Engelstalige debuut van de veelgeprezen Poolse regisseur Malgorzata Szumowska (Body, Elles).

In The Other Lamb leeft een groep vrouwen en meisjes in de ban van een mannelijke spirituele leider. Het leven met deze Shepherd is het enige dat Selah ooit heeft gekend. Hun zelfvoorzienende gemeenschap maakt geen gebruik van moderne technologie, zit diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving. Shepherd is de mentor, leraar en geliefde van de hele groep, die voornamelijk uit vrouwen bestaat.

visioenen

Selah is haar geloof trouw, maar heeft haar eigen mening nooit verloren. Ze krijgt de eer om deel te nemen aan een belangrijk ritueel, maar die verloopt anders dan verwacht. Terwijl ze bloederige visioenen beleeft, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.

giftige logica

De verontrustende films van Malgorzata Szumowska (Elles, Body, Mug) laten vaak de giftige logica van de patriarchale heerschappij zien. The Other Lamb is haar eerste film in het Engels en haar meest controversiële tot nu toe. De spookachtige vorm van de film, geschreven door fantasy-auteur Catherine S. McMullen, doet denken aan naar de lugubere schoonheid van Italiaanse giallo-stijl. 

...ziet er geweldig uit...beeldschoon gefilmd... (De Volkskrant)

 ...Zelden zag ik zo’n visueel krachtige film...fraai...elk frame een plaatje... (NRC Handelsblad)

 ...prikkelt...Effectief...opmerkelijke beelden...rijke symboliek... (Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.