Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_other_side_of_hope_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Other Side of Hope (DCP)

Het pad van een Finse handelsreiziger kruist dat van Syrische vluchtelingen in Kaurismäki’s nieuwste droogkomische drama die in de competitie van het Filmfestival van Berlijn draaide en een Zilveren Beer won.

The Other Side of Hope is na Le Havre (2011) de tweede film uit Kaurismäki’s trilogie gewijd aan havensteden. Na een stilte van vijf jaar begeeft hij zich met The Other Side Of Hope weer in het vertrouwde Helsinki, waar een Syrische vluchteling asiel hoopt te vinden. Een van poker houdende restauranthouder en een voormalige deur-aan-deurverkoper raakt bevriend met hem en een groep vluchtelingen die ook net in Finland zijn aangekomen.

Zoals altijd lardeert Kaurismäki zijn tragische, droogkomische scènes, opgenomen op 35mm, met veel weemoedige Finse rockmuziek, gespeeld tegen de achtergrond van troosteloze barretjes, sleazy gokhallen en donkere straten.

De handelsreiziger Wikström wordt gespeeld door Sakari Kuosmanen uit The Man Without a Past, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu en Ilkka Koivula spelen werknemers van Wikströms restaurant Kultainen Tuoppi (‘De Gouden Pint’), bijrollen zijn er voor bekende Kaurismäki-acteurs als Kati Outinen.

Vooraf: Kaurismaki’s korte film Valimo (2007, 3'), waarin werknemers van een gieterij tijdens hun lunch kijken naar de film van de gebroeders Lumiére La sortie de l'usine Lumière à Lyon (1895).

Overige voorstellingen 35mm

...fraai...prachtig...lichte, uit duizenden herkenbare Kaurismäki-eske toon. Zijn gortdroge humor zorgt ervoor dat de humanistische boodschap nooit drammerig aanvoelt. (**** NRC Handelsblad)

…indrukwekkend…prachtig…fantastische muziekkeuze…juweeltje… (**** De Volkskrant)

 …Fantastisch…geweldige grijns op je gezicht…geweldig…Voorbeeldig… (**** Trouw)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z